Kuka olen?

Kaupunginvaltuutettu Tampereella

Työkokemus: sosiaalityöntekijä, kansanedustaja, asuntoministeri, puolustusministeri, EU-projektin johtaja Hervannassa, Kelan vakuutuspiirinjohtaja Tampereella, maaherra, ylijohtaja Etelä-Suomen läänissä ja alueella

Sekä työurallani että yhteiskunnallisessa toiminnassa ovat sosiaali- ja terveydenhuollon asiat olleet aina sydäntäni lähellä. Opiskelin Tampereen yliopistossa sosiaalipolitiikka ja siitä kiinnostus sai alkunsa. Tampereella toimin sosiaalityöntekijänä ennen valintaani eduskuntaan. Toimin mm. vammaishuollossa.

Eduskunnassa olin sosiaalivaliokunnan jäsen ja siksikin soteuudistuksen vaiheet kiinnostavat tänäänkin.

Olen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen, jossa tehtävässä erikoissairaanhoidon tulevaisuus ja mm. Sydänsairaalan ja Coxan asiat ovat tulleet tutuiksi. Toimin Viola-Kodin johtokunnassa ja olen perillä vanhushuollon arjesta ja ongelmista. Kansallisen senioriliiton puheenjohtajana toimin neljättä vuotta.

Kaupunginvaltuustossa olen nyt viidettä kautta. Aloitin valtuustossa 1980-luvulla ja jäin pois neljännen kauden jälkeen 1996, kun toimin puolustusministerinä. Aikoinaan opin sen, että valtuutetun on pystyttävä katsomaan asioita pitkällä tähtäyksellä. Monet päätökset vaikuttavat vasta vuosien kuluessa. Esimerkiksi Tampere-Talon rakentamispäätös oli aikanaan tärkeä päätös elinkeinojemme ja talouden kannalta. Kaupunkiamme on kehitetty vuosikymmenten kuluessa niin, että tänään Tampere on Suomen suosituin asuinpaikka, jonne halutaan muuttaa viettämään myös eläkepäiviä. Tampere on opiskelijoiden kaupunki, joka pysyy nuorekkaana. Tampere on kaikenikäisten kaupunki.

On tärkeää huolehtia siitä, että Tampere on ikäystävällinen kaupunki, jossa palvelut toimivat ja ihmiset voivat luottaa tulevaisuuteen sekä riittäviin palveluihin jokaisessa elämänvaiheessa.

Monipuoliset kulttuuripalvelut, kaikenikäisille sopivat liikuntamahdollisuudet, liikkuminen kaikilla kulkumuodoilla, viihtyisät puistot, hyvät asuinalueet ja hyvät sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ja monet muut Tampereen ominaisuudet muodostavat hyvän kaupungin asua ja elää. Palvelut ja hyvä kaupunki eivät kuitenkaan säily eivätkä kehity, jos emme huolehdi vakaasta kaupungin taloudesta. Yrittäjyys, kauppa, teollisuus, eri elinkeinot luovat perustaa sekä asukkaiden että kaupungin taloudelle. Tampereen on jatkossakin houkuteltava tänne yrittäjiä ja opiskelijoita. Elinvoiman turvaaminen on yksi kaupunkimme päätavoitteista.